Objavljeno: 15.09.2017 u 12:10 | Video, Zabava | Komentara:

Hercegovci preveli pjesmu ‘Danas majko ženiš svoga sina’ na njemački i postali hit

‘Danas majko ženiš svoga sina’ jedna je od must have pjesama kada je riječ o hercegovačkim svadbama. Rijetko koja hercegovačka svadba prođe bez mega hita ‘Danas majko ženiš svoga sina’ uz koju se grle majka i sin kojeg ženi pred stotinama uzvanika na plesnom podiju.

hercegovci-pjevaju

Posljednih dana pjesma je dobila novo ruho, a dao joj ga je Ivan Jurišić iz Posušja koji se zatekao na svadbi u Njemačkoj i odlučio prepjevati hit na njemački jezik. Preveo je stihove i zapjevao hit s prijateljem “der Božom”.

“Ne živim u Njemačkoj, ovo je bila zezancija. Bio sam na svadbi kod rodbine u Njemačkoj pa smo odlučili prevesti pjesmu na njemački“, rekao je Ivan za Index.

“Video je napravljen potpuno bezveze, nisam mogao ni zamisliti da će imati ovoliko pregleda i da će ga svi živi dijeliti po društvenim mrežama”, kaže nam Ivan.

Pjevanje je kulminiralo kada je nepoznati čovjek okačio Ivanu deset bosanskohercegovačkih maraka za košulju, kako to pravi Hercegovci u svadbama i rade. Video je pregledan više od 370 tisuća puta i masovno se lajka te dijeli na društvenim mrežama.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: