Objavljeno: 18.12.2017 u 20:34 | Vijesti | Komentara:

Živjela je teško, nisu imali ništa, ali je opet odhranila 7 sinova! Evo kako ona danas živi…

Cijeli svoj život Jovanka Đukić je bila jako skromna i nikada nije imala nikakve prohtjeve. Mnogo se borila kako bi za svojih sedam sinova sve obezbjedila, te i dan danas pokušava da poboljša status porodica koje imaju više djece.

7-sinova

U njihovoj kući se uvijek mogla osjetiti ljubav, te bez obzira u kakvim vremenima da su živjeli i koliko god problema da su imali, to nikada nije djelovalo na njihov sklad koji su imali.

Međutim, najviše joj je padala odvojenost od porodice, kada bi odlazila negdje da radi, a njeni sinovi bi ostajali kod kuće, bez njene brige i nadzora.

Sada su kod kuće ostala samo dva sina, jer su četvorica otišla da rade i studiraju u Srbiji, dok je jedan otišao u Foču na studije.

Ona razumije da su svi oni otišli kako bi pronašli bolji život, ali i sama priznaje da ne može bez njih, da želi uvijek da su pod njenim ”krilom” i da ih brani od svega.

Sinove je odgajaia da budu vnjedni ipos’teni ljudi i veoma je ponosna na njihove uspjehe, desetke i sve ostale oblasti u životu. Praznici su joj omiljni dio godine. Njima je pravilo da su svi za jednog i jedan za sve.

Kada su je pitali koliko je teško odgojit sedam sinova, rekla je da ih nikad nije udarila, ali je muž bio strog i dovoljan je bio samo pogled. Naravno da je htjela ijednu curicu, ali je zadovoljna ovako. Ima dva unuka, a treća je bila curica, što je sve njih posebno obradovalo…

Izvor: 5do12.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: