Objavljeno: 25.05.2013 u 15:57 | Featured, Svijet, Vijesti | Komentara:

Žena “umrla” pa rodila, srce joj nakon poroda počelo kucati

Profesorica u srednjoj školi u Teksasu, Erica Nigrelli (32) bila je u 36-oj sedmici trudnoće kada se na hodniku u školi srušila te joj je prestalo kucati srce.

umrla-na-porodjaju-ozivjela

Njene kolege odmah su pozvali hitnu pomoć te su u školi pokušali defibrilatorom “pokrenuti” njeno srce, ali nisu uspjeli, javlja Daily Mail.

Ženu su prevezli u bolnicu, gdje su je liječnici porodili carskim rezom. Tijekom poroda srce joj još nije kucalo. Liječnici su izvijestili da je Erica bila klinički mrtva, a nakon poroda je “oživjela”.

Erica je rodila zdravu kćer Elenu, a liječnici su izvijestili kako je beba u stabilnom zdravstvenom stanju. Tri mjeseca nakon rođenja beba je teška četiri kilograma, a uskoro bi je trebali skinuti s aparata za kisik. Nakon poroda su Erica i njena kćer nekoliko tjedana bile na intenzivnoj njezi, a ženi su dijagnosticirali genetsku bolest srčanog mišića.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: