Objavljeno: 27.07.2017 u 12:11 | Regija, Vijesti | Komentara:

Zarađuju 300 eura dnevno, i to samo od krofni! Crnogorac otkrio koje dvije stvari su najvažnije za zaradu do zime

U vremenu kada se teško dolazi do posla, ili preživljava od plate, ljetnja turistička sezona za mnoge je prilika da zarade ili dopune kućni budžet.

Foto-ilustracija: Wikimedia/Flickr/Mikko Lindstedt

Foto-ilustracija: Wikimedia/Flickr/Mikko Lindstedt

Da onaj ko hoće da radi, uvijek za to nađe način, potvrđuju prodavci domaćih krofni koji su gotovo nezaobilazan dio turističke ponude na crnogorskoj obali.

- Krofne, krofne – možete čuti skoro na svakoj plaži, a da li ste razmišljali koliko oni zapravo zarade.

Prodavac na jednoj hercegnovskoj plaži kaže da se ovim poslom bavi godinama. Priznaje da od prodaje krofni zaradi dovoljno da zimu dočeka “opušteno”.

- Krofna košta jedan euro, a u jeku sezone, ako se čovjek potrudi, može se da zaradi i 300 eura dnevno, pa i više. U Budvi, recimo krofna košta 1,5 euro, sezona počinje ranije i traje duže, pa je i zarada veća – kaže i dodaje da se oko ovog posla angažuje cijela porodica – žena kod kuće pravi krofne, a on i sin prodaju, prenosi mondo.me.

- Nije ovo lako, mnogi su počinjali pa odustajali, treba cijeli dan pješačiti po vrelom pijesku, ali na kraju, isplati se. Od ovog posla sam školovao djecu, a u jednom periodu života drugih primanja nisam imao – kaže prodavac i ističe da je u ovom poslu kao i u svakom drugom, najvažniji kvalitet robe koja se prodaje, a zatim i upornost.

Prema ovoj računici, on u špicu sezone (od 10. jula do 20. avgusta) ostvari više od 10.000 eura čiste zarade. Naravno, ima i troškova i dana kada je dnevna zarada ispod očekivane, a tu je i konkurencija i činjenica da ovaj posao nije legalan.

Uprava za inspekcijske poslove u cilju suzbijanja sive ekonomije tokom ljeta pojača kontrole naročito na primorju, ali čini se da prodavce krofni, kuvanog kukuruza i raznih drugih proizvoda, ništa ne može da zaplaši.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: