Objavljeno: 30.09.2017 u 9:30 | Vijesti | Komentara:

VELIKA PROMJENA U PROGNOZI: Evo šta nas navodno čeka u idućih 15 dana!?

Popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna piše da će ovaj mjesec vjerovatno završiti, ne samo kao hladniji od prosjeka, nego bi se mogao pamtiti po velikim količinama oborina.

prognoza-karta

- Bilo je tu par ljetnih vrlo toplih dana, i to je sve… Međutim od ovog mjeseca i posebno u idućim mjesecima, i ovaj dio Starog kontinenta dobiva padavine, uz povremena zahlađenja. Nove prognoze ni za dobar dio 10. mjeseca ne vide dugotrajnu izraženu toplinu. Ipak, trebalo bi biti lijepih jesenskih dana, u to nema dvojbe – navodi ova stranica.

Štaviše naš dio kontinenta, kao i veliki dio Balkana, je u normalnom ili neuobičajeno hladnom vremenu za to doba godine, što se 10. mjeseca tiče.

Ako prognoze ostanu postojane, pa ni 10. mjesec ne bude imao dugotrajne izražene topline, vjerovatno ćemo imati hladniju jesen i aktivnu s padavinama.

Doduše, prema sadašnjim prognozama, do 4. oktobra bi trebalo biti nešto ljepše vrijeme, ali tada se očekuje izraženije zahlađenje.

nebo-foto

Proljetno vrijeme trebalo bi se zadržati do 4. oktobra, a onda, prema očekivanjima kreću jake kiše i tmurno tamno vrijeme.

- Prema prognozi za narednih sedam dana, do ponedjeljka će biti pretežno sunčano, uz umjeren i jak istočni i jugoistočni vjetar. Ujutru hladno, ponegdje uz slab prizemni mraz, a maksimalna temperatura biće oko ili malo ispod prosjeka. U utorak naoblačenje sa kišom sa sjeverozapada, a od srijede hladnije, mjestimično sa kišom, a u visokim planinskim predjelima sa snijegom, piše sa svoje strane Republika.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: