Objavljeno: 10.07.2013 u 9:23 | Featured, Regija, Vijesti | Komentara:

Učenici umjesto ljetne prakse svaki dan popravljaju školu

Kad se male ruke slože: Čak 150 učenika splitske elektrotehničke škole uređuje 600 kvadrata učionica i laboratorija za sljedeću godinu. Vrijedno rade unatoč 30°C.

U jednoj učionici Ante i Frane krpaju električne instalacije. U drugoj Andrej, Filip, Ivan i Josip postavljaju internetski kabel, a u susjednoj Nediljko brusi strop.

Tako izgleda svaki “radni dan” učenika u Elektrotehničkoj školi u Teslinoj ulici. Njima je škola, umjesto obavezne ljetne prakse, predložila rad u školi, a to su učenici bez problema prihvatili.

- Od Županije smo za obnovu derutnih prostora dobili samo 200.000 kuna, a treba nam šest puta više. Na ovaj način smo amortizirali troškove rada, a i naši učenici odrađuju praksu – rekao je voditelj radova i profesor Igor Radanović.
Iako je temperatura oko 30 stupnjeva, vrijedni učenici marljivo odrađuju poslove, a pomažu im i profesori.

Uređuju prostore Obrtničke škole koja se odselila iz 112 godina stare zgrade i koje će sljedeće godine koristiti njihova škola. Rade od 8.30 do 15.30, a angažirano ih je 150.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: