Objavljeno: 19.01.2017 u 12:53 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Ubijen poznati novinar koji je priznao da masovni mediji baš sve lažu i izazivaju Treći svjetski rat

Njegovi čitatelji prisiljeni su zamoliti javnost da širi istinu o kojoj je on progovorio, a koja se i nakon njegove smrti pokušava ismijati.

udo-njemacki-novinar

U ponedjeljak je svijet potresla vijest o smrti poznatog novinara Ude Ulfkottea koji je nekoliko dana prije svog 57. rođendana preminuo od kako službeni izvori kažu – zatajenja srca. Velik broj njegovih čitatelja u Njemačkoj ali i diljem svijeta posebno je šokiran ovom objavom ponajviše zbog toga što je Udo u sred afere ‘Fake News’ pronađen mrtav, što njegovi čitatelji smatraju ubojstvom! Udo je ušutkan zauvijek – pišu njegovi fanovi diljem svijeta sve više vičući da je ovaj novinar zapravo ubijen.

Naime Udo Ulfkotte radio je 25 godina kao novinar u prestižnim njemačkim medijima, a bio je i glavni urednik najvećih njemačkih dnevnih novina Frankfurter Allgemeine Zeitung nakon čega jednog dana izlazi u javnost s groznom istinom, daje otkaz i odlazi raditi kao alternativni novinar i pisac okrećući svoj život istini. Naime, Udo je još prije nekoliko godina kad šira javnost nije niti znala za pojam ‘Fake News’ javno izašao u javnost istinom o lažnim vijestima koje plasiraju masovni mediji, a koje je plasirao i on sam.

Zašto je ubijen?

-Bio sam novinar 25 godina kada su me obučavali kako lagati u tekstovima i kako od istine napraviti laž tako da javnost nikada ne sazna što se zaista dogodilo, rekao je u svom javnom obraćanju svijetu dr. Uldo Ulfkotte, njemački novinar koji je napisao i knjigu u kojoj je detaljno opisao kako funkcioniraju mediji u Europi, a zbog koje bi, kako je najavio, mogao nestati s ovog planeta. Naime, i prilikom najave knjige koja je trebala raskrinkati cijelu medijsku zavjeru oko čovječanstva Udo je posumnjao da neće preživjeti. To, uz niz prijetnji koje je svakodnevno primao bilo je dovoljno da se rasplamsaju sumnje u njegovo ubojstvo.

Smrt ovog poznatog novinara između ostalog nije prošla neprimijećena jer je on novinar koji se opasno igrao s vatrom. Sam je nekoliko puta napomenuo da kad u svojoj knjizi ispiše sve što je vidio ali i činio radeći za masovne medije, neće dugo poživjeti.

“Posljednjih nekoliko mjeseci odlučio sam raskrinkati laž i javnosti reći kako su američki i njemački/europski mainstream mediji brutalno lagali kako bi izazvali rat s Rusijom. To je poanta svega, i povratka nema. Sada svima želim reći kako nije uredu niti ono što sam ja radio u povijesti kao ni rad mojih kolega naspram cjelokupnog čovječanstva. Ja ne želim ponovni rat i to je razlog zbog kojeg sam izašao iz te lažljive propagande. Morate znati da rat nikada ne izbija sam od sebe. Ljude se tajno huška na rat i tu su političari manje bitni. U tome najviše sudjeluju mediji i novinari koji su obučeni za to.

Pišem knjigu u kojoj ću se očitovati, ali i ispričati javnosti o velikoj prijevari koja je uključivala laganje i manipuliranje javnosti u svrhu poticanja rata. To je strašno, više nisam želio lagati ljude i dosta mi je te lažljive propagande koja nikako nije oličenje demokracije koju vam plasiraju kao ni slobode medija a koja, morate znati, uopće ne postoji’, govorio je Udo te potanko objasnio što je radio kao lažni novinar masovnih medija: ‘Primjerice ja sam, kao i moji kolege imao zadatak, striktno određen da nahuškam Europu da uđu u rat s Rusijom. Imao sam striktno određeno pisati protiv Rusije i proamerički. Morao sam podržavati CIA-u i NSA-a, ali i Transatlantski ugovor Europe i SAD-a te to prikazati kao nešto dobro iako svi znaju da to nije dobro kao što nije dobro da ulazimo u rat zajedno s SAD-om. To više neću činiti i zbog toga ću izdati knjigu, ne zbog novca, nego da bi cijeli svijet saznao što se događa iza zatvorenih vrata. To je moja odgovornost da se iskupim za sve što sam lažno pisao, iako znam da će me zbog te knjige sigurno pokušati “maknuti”.

Situacija u kojima sam morao lagati bilo je bezbroj no prisjetimo se samo jedne iz prošlosti: ‘Godine 1988. Kurdi su bili napadnuti antraksom i bojnim otrovima. Ja sam poslan na granicu Iraka i Irana da napravim fotografije Iranaca koji su napadnuti bojnim plinovima. Nakon toga u javnost je izašla samo jedna mala fotografija u jednom malom listu u Frankfurtu i tamo negdje u tekstu nije bilo informacije kako je Njemačka desetljećima poslije II svjetskog rata koristila bojne plinove i otrove i njima ubijala ljude. To je strogo zabranjeno koristiti a ja nikada o tome nisam smio izvijestiti” rekao je dr. Uldo Ulfkotte uz još bezbroj šokantnih informacija koje je posljednjih godina šibao u javnost.

Njegova knjiga pod nazivom – kupljeni novinari izašla je 2014. godine, proglašena je bestselerom a zanimljivo je kako samo godinu dana od njegove knjige koja raskrinkava prave lažne vijesti, po uzoru na ‘Orwellovo Ministarstvo istine’, Njemačka dobiva svoj prvi regrutni centar za ‘Fake News’ i objavljuje rat svim onim novinarima koji su poput Ude govorili istinu, proglašavajući i njega kao i sve one koji u ovo vrijeme rade alternativnim izvorima informiranja – ‘lažnim novinarima’. Najzanimljivije od svega je što Udo u svojoj knjizi upozorava upravo na ovo što se dogodilo!

‘Laž vam je predstavljena kao istina a istina kao laž’, rekao je Udo prije nego je zašutio zauvijek! Njegovi čitatelji prisiljeni su zamoliti javnost da širi istinu o kojoj je on progovorio a koja se i nakon njegove smrti pokušava ismijati.

Tako je jedna novinarka der Spiegela Julia Rehkpof nakon smrti Ude na svom Twitteru napisala: Ha, Ha, Ha, to treba nazdraviti! Udo je preminuo! To mi se sviđa! – čime je nesvjesno razotkrila mržnju i bijes ‘kupljenih’ novinara koje je Udo raskrinkavao sve ove godine navlačeći na sebe bijes elite i kupljenih medija koji, kako je govorio Udo, baš sve izmišljaju do provedbe svojih ciljeva koji su jasni – izazvat će rat i onda uspostaviti diktaturu! Upravo zbog toga mnogi smatraju da Udo nije samo preminuo, već da je ušutkan kao primjer svim drugima koji se – usude govoriti!

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: