Objavljeno: 11.10.2016 u 19:59 | Crna Hronika, Vijesti | Komentara:

TUGA U KOZJAKU KOD LOZNICE: Tijelo malog Radenka stiglo u porodičnu kuću!

LOZNICA – Tijelo tragično preminulog osmogodišnjeg dječaka Radenka Nikodinovića, koji je preminuo u subotu od posljedica sepse koja je zahvatila njegovu ruku nakon preloma ruke, dopremljeno je u porodičnu kuću u selu Kozjak kod Loznice, piše kurir.rs.

radenko-loznica

Kada je tijelo iznijeto iz vozila, vrisak majke se prolomio do neba:

- Joj sine moj, joj sine moj, ponavljala je ona i pala preko sanduka tugujući za sinom.

Dvorištom se čula i kuknjava Radenkove bake, koja je samo ponavljala njegovo ime i neprestano govorila “ šta ćemo sad, šta ćemo sad“.

Tijelo malog Radenka dočekalo je ispred kuće i desetine komšija, prijatelja i rodbine kojima su se samo suze niz lice slivale.

Milan Nikodinović, otac malog Radenka (8) koji je preminuo poslije preloma ruke, danas je u Beogradu preuzeo tijelo djeteta.

Očajni otac je tom prilikom za Kurir izjavio da su svi u čudu kako prije svega niko od ljekara nije tražio da dijete ostane u bolnici.

radenko-2

“Da dijete umre od preloma ruke u 21. vijeku, to nije normalno. Da dijete ne ostave u bolnici uopšte. Sad se žena ovamo čudi kako dete nije ostalo u bolnici. Pita je l imamo bar papir da smo to potpisali, nema ništa. Čovjek nije nijednog momenta pomenuo da ostanemo“, rekao je Milan.

Na pitanje da se li se čuo sa ljekarom koji je stavio gips dječaku, otac je izjavio da njega nema nigdje, da je uzeo neko odsustvo i otišao.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: