Objavljeno: 24.01.2017 u 21:02 | Vijesti | Komentara:

TUGA, MALI LAZAR (13) NIJE IZDRŽAO: Ocu je ostavio testament i posljednju želju za sahranu…

Srce Lazara Rajkovića (13) iz Velike Grabovnice kod Leskovca, tužnog rekordera po broju primljenih terapija protiv karcinoma kostiju, prestalo je danas da kuca. Izmučeno tijelo koje je za 3,4 godine primilo 30 hemoterapija, 76 zračenja, dodatnu mega terapiju, ugradnju dijela vještačke noge i na kraju transplataciju koštane srži i matične ćelije, izgubilo je bitku za život.

djecak-lazar-13

Mališanu se slošilo prije dva dana, pa je prebačen u niški Klinički centar.

- Ljekari su dali sve od sebe. Ništa nije pomoglo. Lazar je gledao kako mu jedan po jedan dio tijela odumire. Znao je da nestaje. Cijelu noć smo pričali. Ostavio mi je usmeni testament, a jedna od želja mu je bila da mu se na sahrani svira, da se veseli na onom svijetu. Jutros je tražio da ga dovedemo kući. Umro je sat poslije ulaska u kuću. Bio je svjestan do posljednjeg izdisaja – priča ucveljeni otac Perica Rajković.

Dječak koji je bolovao od juing sarkoma umro je u momentu kada se javnost Srbije zainteresovala za njegov slučaj, pa je počela da stiže novčana pomoć, budući da ni jedno od dvoje roditelja nema redovne mjesečne prihode.

- Pomoć i pozivi stizali su sa svih strana. Ja sam htio da objelodanim priču, da upoznam javnost kroz koje muke i bolove prolaze djeca oboljela od ove teške bolesti. Naš Lazar umro je u velikim bolovima, ali ni jednog momenta nije zakukao. Ta djeca, to su napaćeni junaci i heroji – priča otac, koji sprema sahranu svom sinu.

Lazar Rajković će biti sahranjen sutra na mjesnom groblju u Velikoj Grabovnici.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: