Objavljeno: 12.10.2016 u 17:41 | Vijesti | Komentara:

TUGA: I kiša je stala da sahrane malog Radenka!

– Osmogodišnji Radenko Nikodinović, koji je u subotu 8. oktobra preminuo od sepse, koja je zahvatila njegov organizam poslije preloma ruke, sahranjen je danas na lokalnom groblju u Kozjaku kod Loznice.

sahrana-radenka-1

Miholjdansko nebo zaustavilo je kišu, koja je padala cijele noći i sve do početka opela kojem je prisustvovala porodica mališana, rodbina, komšije i brojni prijatelji Nikodinovića.

Deset sveštenika molilo se za pokoj duše dječaka koji je izgubio život zbog ljekarske greške i kompliacija nastalih usljed neadekvatno pružene medicinske pomoći u lozničkoj bolnici.

Skrhani bolom, otac Milan i majka Zorica, oprostili su se uz jecaje od svog Radenka, a kilometarska povorka ispratila ga je do vječne kuće.

– Danas mnoge porodice u Kozjaku proslavljaju krsnu slavu, ali se ne raduju već tuguju za Radenkom, koga su svi voljeli. Tuga je do neba, bol je prevelika, ali tu smo da ga dostojanstveno ispratimo – rekao je jedan od sveštenika.

Nemi ljudi samo su brisali suze uz komentare da ne mogu da shvate da je ovako nešto moguće.

– Podržaćemo porodicu na svaki način da podnesu ovu tugu, ali ćemo sve učiniti da se na ovome ne završi ova tragična priča. Ljekar koji je za ovu tugu odgovoran mora ići pred lice zakona, a mi smo na tri bilborda u gradu postavili Radenkovu fotografiju kao opomenu svima da se nešto u ovom gradu i državi mora mijenjati – kaže jedan od Milanovih drugara.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: