Objavljeno: 31.07.2017 u 16:11 | Vijesti | Komentara:

Svi u šoku: DJEČAK KOJI SE UTOPIO NA BRAČU SIN JE jednog od najboljih sportista

Dječak (13), inače državljanin Srbije, bio je u subotu na kupanju u uvali Mala Lozna u Postirama na Braču. Otišao je roniti, a onda je oko 19.10 sati, jedan od kupača vidio kako njegovo tijelo beživotno pluta. Iako nije bio daleko, a prvi kupači su brzo stigli do dječaka i pokušali reanimaciju, nije mu bilo pomoći.

brac-nastradao

Kako beogradski Telegraf doznaje dječak koji se utopio je sin jednog od najboljih odbojaša svijeta Markosa Milinkovića.

Milinković je legenda odbojke u Argentini, a porijeklom je Srbin. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Oženio se Novosađankom, s kojom je i dobio sina Luku, koji je doživio nesreću na Braču.

Na tijelu preminulog dječaka nisu pronađeni tragovi nasilja niti povrede koje bi sugerisale nekakvu ozljedu zbog koje bi 13-godišnjak izgubio svijest i preminuo.

Najbliži dječaka su bili u šoku i nisu puno toga mogli reći policajcima, tijelo je prebačeno u Supetar na pregled kod mrtvozornika. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija. Kako je u pitanju strani državljanin provodi se obdukcija kako bi utvrdio tačan uzrok smrti.

Je li živ, je li živ?, vikala je majka dječaka (13) iz Srbije koga su u subotu iza 19 sati u uvali Mala Lozna u Postiri na Braču pronašli na dnu mora 50-ak metara od obale.

Iako su mu u pomoć odmah priskočile dvije medicinske sestre koje su se našle na plaži, ljekar iz Engleske na godišnjem odmoru i vozilo Hitne pomoći iz Supetra dječaka nisu uspjeli da reanimiraju.

Sat vremena su pokušavali…

Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18:25. Kazali su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati – dobro je zapamtio sve detalje jedan od očevidaca.

– U 19 sati došao je jedan Slovenac da vrati pedalinu, bio je s porodicom i rekao je: “Ima li neko masku, čini mi se da tamo neko roni ili je mrtav, ali ne želim da dižem uzbunu ako nisam dobro vidio?” Dao sam mu masku i kad je došao na to mesto počeo je da mi signalizira.

Sa sinom sam otišao tamo brodom i zaista na dnu, na nekih sedam metara dubine je bilo tijelo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i mještanin koji roni na dah do 50 metara dubine, izvukao ga na površinu, ubacili smo ga u brod i počeo sam oživljavanje.

– Kad smo došli do plaže, oko 19:10 sati, nastavili su s reanimacijom, ali nije bilo pomoći – izjavio je mještanin, inače dugogodišnji policajac. Majka dječaka za to je vrijeme bila na plaži. Kad su ga doveli na plažu očajna žena potrčala je prema njemu dozivajući njegovo ime.

– Nema se što reći, strašna tragedija – navodi drugi očevidac.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: