Objavljeno: 10.11.2017 u 13:59 | Vijesti | Komentara:

STIŽE VELIKO ZAHLAĐENJE I SNIJEG: Evo u kojim će sve gradovima padati i gdje će ga biti najviše

Već početkom sljedeće sedmice u Hrvatsku stiže ozbiljna promjena vremena, a sa njom i prve snježne padavine.

snijeg

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, već u ponedjeljak će u brojne širom kopnene Hrvatske stići prve snježne pahulje. To je za Index potvrdio i dežurni meteorolog DHMZ-a.

U ponedjeljak i utorak očekuju se oborine, a nije isključeno kako bi moglo biti prelaska kiše u susnježicu pa i snijeg, kaže. “I to ne samo u gorskim predjelima, gdje je za to vjerojatnost prilično velika, nego i u nekim nizinskim”, objašnjava prognostičar te dodaje da se snijeg u nizinama očekuje početkom sedmice, odnosno 13. i 14. novembra.

Snijeg se, prema prognozi DHMZ-a, očekuje u Zagrebu, Koprivnici, Karlovcu, Križevcima, Daruvaru, Sisku, ali i brojnim drugim gradovima. I temperature će pasti pa će se dnevne kretati oko 5 Celzijevih stupnjeva. Najviše snijega očekuje se u gradovima u Lici i Gorskom Kotaru.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: