Objavljeno: 12.10.2016 u 13:20 | Crna Hronika, Vijesti | Komentara:

STIGLI PRVI REZULTATI: Inspekcija utvrdila propuste u slučaju smrti malog Radenka (8)!

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped iz bolnice u Loznici načinio je greške i neuredno je upisivao koje je sve procedure koristio u liječenju osmogodišnjeg dječaka Radenka Nikodinovića, koji je nakon preloma ruke preminuo zbog posljedica sepse, piše kurir.rs.

radenko

Ovo su preliminarni podaci zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, koja je jučer posjetila ovu bolnicu.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su utvrdili da su u zdravstenoj dokumentaciji nađene greške.

- Dekurzus nije vođen kako treba, odnosno opis ljekara kako je vodio cijeli slučaj. Utvrđeno je da nije rađeno po protokolu. Ujedno očekuje se i stručni nadzor, kojim će se utvrditi da li je došlo do ljekarske greške – kaže izvor.

“Da dijete umre od preloma ruke u 21. vijeku, to nije normalno. Da dijete ne ostave u bolnici uopšte. Sad se žena ovamo čudi kako dijete nije ostalo u bolnici. Čovjek nije nijednog momenta pomenuo da ostanemo“, rekao je Milan.

Na pitanje da se li se čuo sa ljekarom koji je stavio gips dječaku, otac je izjavio da njega nema nigdje, da je uzeo neko odsustvo i otišao.

Povodom ovog slučaja obratio se i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da neko mora da snosi odgovornost.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: