Objavljeno: 16.01.2017 u 19:45 | Featured, Vijesti | Komentara:

SPREMITE SE, SIBIR NAM SE VRAĆA: Slijedi nam novi UDAR niskih temperatura i padavina!

U većini gradova BiH i Srbije ponovo će padati snijeg, a temperatura će biti oko deset ispod nule. Poslije pet godina „pogodile“ su nas ozbiljnije snježne padavine. Zbog toga i upozoravamo da će u većini zemlje danas biti snijega i ledene kiše. Na ovo je upozorio i hidrometeorološki zavod, koji je precizirao da će do 22. januara biti ledenih dana.

oluja

U većini mjesta temperatura će se kretati od – 10 do – 4, lokalno i niže, dok će najviše dnevne temperature jedva dostizati nulu.

Do četvrtka će padati snijeg, pa se u nižim predjelima može očekivati povećanje visine snježnog pokrivača, a na planinama jak vjetar, stvaranje snježnih nanosa i povećanje snježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Neko će možda reći da preuveličavamo opasnost, ali ako vam samo tokom prve dvije nedjelje nove godine u snjegovima 10 ljudi izgubi život, bolje je da na ovaj način upozorimo građane.

Ovo treba da znate

- Ne izlazite bez potrebe, a ako morate, izlazite u paru. Obucite se slojevito u sintetičke materijale, prirodni zadržavaju vlagu. Zaštitite šake i stopala, a naročito glavu. Koristite komotnu obuću s hrapavim gumenim đonom. Nemojte piti alkohol „da se ugrijete“. Nemojte izlagati mobilni telefon hladnoći jer se može zalediti.

Savjeti SPASITE KUĆU

- Ispustite vodu iz cijevi u prostorijama koje se ne griju. Česme i cijevi na otvorenom zaštitite tkaninom, a nju uvežite plastikom. Zatvorite dijelove stambene površine koje ne koristite da ne biste rasipali toplotu. Sipajte permant u WC šolju da se ne bi zaledila.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: