Objavljeno: 11.01.2017 u 14:33 | Vijesti | Komentara:

ŠOKIRANI DIREKTOR PREDUZEĆA ČIJA JE MLADA RADNICA (18) UMRLA: “Ona je došla na posao, a onda je…”

Nakon što je mlada radnica Fortituda Amela Mahalbašić jučer iznenada preminula u svojoj 19-godini života, dženaza namaz i ukop trebaju se obaviti danas na mezarju u Vlahovićima, poslije podne namaza u 12 sati i 30 minuta. Dženaza polazi ispred džamije u Vlahovićima.

Asim Hadžimahmutović, direktor preduzeća Fortitudo iz Travnika, čija je radnica preminula u utorak, na svoj osamnaesti rođendan i to nakon što joj je pozlilo, izjavio je da se sve odigralo pet minuta prije početka radnog vremena.

– Djevojka je došla od kuće na posao i pet minuta prije početka radnog vremena pozlilo joj je. Zabolio ju je stomak i počela je gubiti svijest. Odmah je došla Hitna pomoć ali je ona preminula na putu do bolnice – izjavio je Hadžimahmutović za Faktor.

djevojka-posmrtnica

U STANJU ŠOKA. Još uvijek u stanju šoka direktor ovog preduzeća za isti izvor ističe kako prve informacije o onome što se dogodilo osamnaestogodišnjoj Ameli Mahalbašić, a koje su došle do njega, govore o tome da je imala slabo srce. Smrt je bila trenutna i doktori, iako su je pokušavali reanimirati, djevojci nisu mogli pomoći.

- Počela je raditi kod nas prije četiri mjeseca i vjerujte svi smo u šoku, tako je bila mlada. Danas je u firmi nastala opća panika pa smo odlučili da zatvorimo tvornicu i obustavimo rad jer smo svi pod snažnim utiskom njene smrti – dodao je Hadžimahmutović.

djevojka-matura

Prema njegovim riječima, nema govora o tome, kako se špekulisalo, da radnici ove firme rade u nehumanim uslovima.

– Temperature su veoma niske i vjerujte nije lako zagrijati dvije hale u kojima boravi 850 radnika. Uslovi rada jesu otežani, svima je vjerovatno hladno po rukama, ali definitivno nisu toliko loši da bi doveli do ovoga.

NEUTJEŠNI RODITELJI, BRAT I SESTRA. Iza preminule djevojke ostali su neutješni roditelji Husein i Alma, te brat Amel i sestra Iza. Kako doznajemo, otac i majka preminule Amele nisu željeli da se obavi obdukcija njenog tijela, a kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policija Srednjobosnaskog kantona namjerava nastaviti rad na ovom slučaju i utvrđivanju okolnosti pod kojima se sve odigralo.

Predsjednik Sindikata Fortituda Samir Hadžić u utorak je, također u izjavi Faktoru, negirao da je djevojka preminula usljed izuzetno niskih temperatura u prostorijama tvornice. Također, ustvrdio je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo medicinsku pomoć.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: