Objavljeno: 09.06.2017 u 11:05 | Regija, Vijesti | Komentara:

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA ZEMUN, RODITELJI TVRDE: Doveli smo bolesno dijete, a doktorka nas je pitala OVO!

Beograd – Doktorka, pedijatar, iz Doma zdravlja ‘Zemun’, prema riječima pacijenata, ima običaj da vrijeđa, histeriše, pa čak da izbacuje ljude iz ordinacije, a kako kažu, sa takvom praksom nastavlja i dalje.

Foto: mapio.net

Foto: mapio.net

Nakon brojnih žalbi i peticija, koje su potpisane protiv nje, njoj prijeti otkaz. Ova doktorka, pedijatar po struci, slovi za osobu koja se u više navrata ogriješila o pravila ponašanja. Zbog toga je često premještana, pa je tako iz Doma zdravlja Zemun odlazila u ogranke u Zemun Polju, Surčin, Bečmenu, Boljevci… I gdje god da su je premještali, pacijenti su se žalili na njeno ponašanje, pisali peticije, ali bezuspješno.

Doktorka je tokom 2015. godine dobila otkaz, ali su je inspektori rada vratili na posao.

Posljednji u nizu incidenata desio se u nedelju, u ogranku u Surčinu, gdje je roditelje bolesnog djeteta, čim su ušli u ordinaciju, prvo pitala koje su vjeroispovesti.

Otac dječaka kaže da je bio šokiran njenim ponašanjem, ali da tu nije bio kraj. Nastavila je da ređa dijagnoze, prepisuje lijekove.

“Kada smo joj pokazali osip, kao iz topa nam je rekla da dijete ima lišajeve i krenula da nam govori da nam je sin zapušten i u katastrofalnom stanju i da pod hitno idemo u bolnicu. Tada sam shvatio da sa doktorkom nešto nije u redu, i očima signalizirao supruzi da izađemo iz ordinacije. Jer, doktorku nismo mogli da razuvjerimo ni analizama koje su govorile suprotno. Da dijete nema lišajeve, već da se radi o virusu. Međutim, ona je nastavila, pa je bez pregleda konstatovala da dijete ima i urinarnu infekciju i prepisala nam čak i antibiotik”, tvrdi otac bolesnog deteta.

Kaže da su sutradan ponovo otišli kod njihove doktorke, gdje je konstatovano da dijete ima virus, što su i laboratorijski nalazi potvrđivali.

“Nikakve bakterije, niti urinarna infekcija, nisu pronađene, jer smo nakon pregleda odmah otišli da uradimo i te analize. Šokirani smo ovakvim ponašanjem. Izgledala je kao da ima neke psihičke probleme. Kada smo sve ispričali našoj izabranoj doktorki, ona nam je objasnila da je 1.000 ljudi potpisalo peticiju da se ta doktorka premjesti”, priča on.

U Domu zdravlja “Zemun” kažu da je otkazni postupak protiv doktorke u toku, kao i da je u prethodna tri mjeseca bila kažnjena sa po 20 odsto od plate, zbog ponašanja.

U DZ kažu da im je već odavno poznato da postoji veliki broj primjedbi roditelja na rad ove doktorke i na njen odnos prema pacijentima, zbog čega su više puta preduzimali zakonom predviđene mjere.

Doktorka je trenutno na bolovanju i ne zna se do kada će biti odsutna.

Izvor: kurir.rs/Blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: