Objavljeno: 10.02.2014 u 17:39 | Regija | Komentara:

BEOGRAD: Od radnje ostala samo WC šolja!

Drskost: Nepoznati počinioci u noći između subote i nedelje isekli konstrukciju lokala i odneli inventar vredan oko 20.000 €

branislava-petroski-dragan-kadic-1391983480-442787

BEOGRAD – Bar su zidove ostavili!

Kad sam oko 12 sati došao do lokala, umelo se nisam šlogirao. Cela prodavnica mi je nestala! Pomislio sam da je reč o skrivenoj kameri i da se neko zeza sa mnom. Nažalost, ovo nije šala, već realnost! Sramota i bezobrazluk. Najgore je što niko ništa nije ni čuo ni video, a lokal mi je na Zelenom vencu, u samom centru Beograda.

Ogromna šteta

Ovo je za Kurir juče rekao Nenad Savić, vlasnik pekare „Somunče“, kom su nepoznati lopovi u noći između subote i nedelje brusilicom isekli sve delove fast fuda i odneli sav inventar. Savić je lokal uzeo pod zakup, a s radom je trebalo da počne u utorak.

- Bio sam u fast fudu u subotu do 21 sat, postavio sam s prijateljima reflektore i pripremao sve za početak rada. Sad nemam ništa, sve su ispraznili. Odneli su bukvalno sve, od stolarije, pa do šoljica za kafu. Jedino su mi ostavili WC šolju u kupatilu. Šteta je ogromna, između 15.000 i 20.000 evra – kaže Savić.

Savić je početkom februara zakupio lokal od vlasnice Branislave Petroski.

- Kad sam video da je fast fud bukvalno nestao, odmah sam pozvao vlasnicu i rekao joj: „Branka, odneli su celu radnju.“ U prvi mah pomislila je da je lokal obijen. Samo mi nije jasno kako je neko celu noć mogao da seče inventar brusilicom, utovara stvari u kamion, a da ni prolaznici ni policajci ne primete da se nešto sumnjivo dešava – kaže Savić i dodaje da nijedan od okolnih lokala ne radi celu noć.

Vlasnica sumnja

Vlasnica Branislava Petroski je u šoku.

- Držim ovaj lokal od 1996, kad sam ga otkupila od „Duvana“. Poslednje dve godine smo ga izdavali. Pretpostavljam da znam ko stoji iza ovog razbojništva i bezobrazluka, ali neću da otkrivam njegovo ime. Neka policija radi svoj posao – kaže Petroski.

Nenad Savić
ZNALI SU ŠTA RADE

Ko god da je ukrao lokal, znao je šta radi. Isključio je i vodu i struju. Zamislite, odneo je čak i viljuške. Čekao sam samo fiskalizaciju kako bih počeo s radom, a eto šta me je zadesilo. I vlasnica i ja smo oštećeni. Ne znam šta da radimo – kaže Nenad Savić.

Vlasnica
DEO STVARI BACILI ISPOD STEPENIŠTA

Krenula sam do javnog toaleta i pored svog lokala, ispod stepeništa, vidim naše stvari. Lopovi su tu bacili tendu, dva džaka ćumura, neke daske i pult – kaže potresena Branislava, vlasnica lokala na Zelenom vencu.

Kako je tekla krađa

Subota: 21.00 – zakupac Savić zaključava lokal i odlazi
Nedelja: 00.30 – radnik kioska završava s poslom
- 6.00 – komšija kaže da je lokal bio na mestu
- 12.00 – Savić zatekao samo zidove prodavnice fast fuda

Šta je sve odneto

- PVC stolarija
- rashladna vitrina
- dve friteze
- roštilj i odžak za ventilaciju
- aparat za hot dog
- plotna za palačinke
- dva frižidera i duplu sudoperu
- šest džakova ćumura
- telefon
- tenda

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: