Objavljeno: 22.02.2017 u 18:13 | Vijesti | Komentara:

PRIPREMITE SE: Sutra 19 stepeni, a za vikend 20 cm SNIJEGA!

Sutra će biti pretežno sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu od 15 do 19 stepeni, dok se nove padavine očekuju u petak i subotu, i to 20 do 30 milimetara, a u planinskim predelima i do 20 centimetara novog snijega.

italijanska-vremenska-prognoza

U petak prije podne biće pretežno sunčano i toplo, dok se poslije podne očekuje naoblačenje s kišom i pad temperature. Uveče i tokom noći biće pojačane padavine, a u planinskim predjelima snijeg.

U subotu će biti oblačno i osjetno hladnije, mjestimično sa kišom, u planinama sa snijegom, stvaranjem i povećanjem visine snježnog pokrivača. Ujutro, snijeg će padati ponegdje i u nižim predjelima, dok će poslije podne padavine oslabiti na sjeveru, a u toku noći sledij prestanak i u ostalim krajevima.

Očekuje se ukupna količina padavina na zapadu i jugozapadu od 20 do 30 milimetara, u ostalim krajevima od pet do 20 milimetara.

U nedjelju razvedravanje i malo toplije, a u ponedjeljak, utorak i srijedu pretežno sunčano i toplo, u srijedu uveče i noću naoblačenje s kišom i pad temperature. U četvrtak pretežno oblačno i hladnije, mjestimično kiša, u planinama snijeg.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: