Objavljeno: 17.07.2017 u 22:42 | Vijesti | Komentara:

PANIKA U SPLITU, VATRA POČELA GUTATI GRAD: Čuju se eksplozije, pogledajte dramatične FOTOGRAFIJE

Dalmacija je u plamenu. Cijeli dan gori na više mjesta, najgore je u zaleđu između Omiša i Splita. Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka – 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tokom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru, gdje se na stotine vatrogasaca već satima i sa zadnjim atomima snage bore protiv tog požara, ali i bure koja još uvijek nemilosrdno puše, te stalno mijenja smjer vatre.

panika-split-1

Zatvoren je City Center one u Splitu. Vatra je došla na 50-ak metara od benzinske pumpe Lukoil kraj Solina, pred ulazom u Split. Gore dalekovodi te da se mogu vidjeti bljeskovi i čuti eksplozije, javljaju građani.

Kako javlja Dalmatinski portal, večeras je vatra je stigla i do POS-ovih zgrada na Kili, a prošla je preko ograde Karepovca, jedna cisterna Parkova i nasada koja je pokušavala ugasiti vatru je planula na tom mjestu.

Splitski kvartovi Brda i Ravne Njive su ostali bez struje, kao i Solin, Ninčevići i Rupotina.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: