Objavljeno: 09.05.2017 u 9:31 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Ovo selo u Italiji će vam platiti 2.000 eura ako se preselite tamo!

Rukovodstvo sela Bormida u Italiji nudi 2.000 eura svakome ko se tamo preseli, u pokušaju da spriječi da to mjesto postane ‘naselje duhova’.

Foto: Wikipedia/Faberh, A. Nalbantjan

Foto: Wikipedia/Faberh, A. Nalbantjan

Svako ko se preseli u Bormidu, koje je na samo 420 metara iznad nivoa mora u regionu Ligurija na zapadu Italije, plaćaće kiriju od oko 50 eura. Bormida trenutno ima oko 394 stanovnika.

Inicijativu je pokrenuo zvaniičnik Danijel Galijano kako bi udahnuo život u selu čiji je broj stanovnika u proteklih nekoliko godina drastično smanjen, jer mladi odlaze da pronađu posao u najbližem velikom gradu Savoni ili dalje.

Foto: freepik.com

Foto: freepik.com

Konačni detalji o iznosu ponuđenog gotovog novca tek treba da budu utvrđeni i odobreni u lokalnoj skupštini, ali ukoliko sve prođe u najboljem redu od naredne godine svako ko pređe da živi u iznajmljenom ili kupljenom domu u Bormidi dobiće na poklon 2.000 eura.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: