Objavljeno: 21.10.2017 u 12:29 | Svijet, Vijesti | Komentara:

OBJAVLJENA DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: AccuWeather otkrio kakva nas zima očekuje

Američka privatna meteorološka kompanija AccuWeather na svojim je internetskim stranicama objavila dugoročnu vremensku prognoza za Europu koja obuhvaća zimske mjesece – prosinac, siječanj i veljaču.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Naravno, za nas je najvažnije što AccuWeather kaže o vremenskim prilikama na Balkanskom poluotoku, a prema njihovim prognozama to područje može očekivati zimu s količinom oborina manjom od prosjeka. Upravo bi manjak oborina mogao povećati mogućnost suše, ali i opasnost od požara na širokom području od juga Španjolske do Balkana.

“To ne znači da na spomenutim područjima neće biti kiše, ali količina će biti manja od prosjeka”, naglašavaju iz AccuWeathera.

Nekih većih snježnih oluja na Balkanu ne bi trebalo biti, a najveća vjerojatnost da nas bijele pahulje zatrpaju postoji potkraj siječnja i tijekom veljače.

zima

AccuWeather prognozira da će prava i oštra zima pogoditi tek baltičke zemlje, ali da će i ona biti blaža od prosjeka. Brojne oluje predviđaju i za područje Njemačke, Francuske i Velike Britanije, dok će srednju Europu prava zima pogoditi tek u siječnju.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: