Objavljeno: 15.01.2015 u 16:31 | Regija, Vijesti | Komentara:

Novosađanka kupila hranu za svoju šestomjesečnu bebu, pa se šokirala kada ju je otvorila

Novosađanka pod imenom Marija Veselinović ni sanjala nije kroz kakav horor će proći, nakon sasvim uobičajene kupovine bebi hrane za svoju malu samo šest mjeseci staru bebu.

hrana-za bebe

Naime, ona je u bebi hrani pronašla centimetar dugog živog crva! Crv je pronađen u pirinčanim pahuljicama njemačkog proizvođača „Milupa“, koje su roditelji kupili u apoteci.

Kada je počela da sprema obrok za dijete, Marija je primjetila kako se nešto migolji u kesici s rižom. Na njeno zaprepašćenje, ispostavilo se da je u pitanju veliki, debeli crv bijele boje, sa crnom glavom – priča tetka bebe, Milica Veselinović Vučković. Zgroženi roditelji sačuvali su spornu hranu, a crva su čak i fotografisali.

Ono što je najgore je što je beba već jedan obrok iz ove ambalaže pojela. Crv je još i vidljiv, ali strah nas je od larvi koje se ne mogu vidjeti golim okom – kaže uznemirena Milica. Prema njenim riječima, u pitanju je hrana njemačkog proizvođača „Milupa“, koja se može nabaviti u svakoj apoteci, većoj prodavnici i pojedinim parfimerijama.

Ambalaža je originalna, a rok trajanja je važeći. Naoko sve djeluje ispravno – priča tetka, koja je odmah o svemu obavjestila i sanitarnu inspekciju.

U inspekciji je „Blicu“ rečeno da još uvijek čekaju zvaničnu prijavu, kao i da su zatražili od roditelja fotografiju crva i samog proizvoda, nakon čega će reagovati.

Gromuljice u mlijeku

Prije pet godina sa tržišta cijele Srbije povučeno je i više od sedam tona mlijeka u prahu „aptamil 1“ od istog proizvođača. Mlijeko koje se daje bebama do šest mjeseci života povučeno je iz prodaje nakon što su u njemu primjećene mrke gromuljice koje se ne rastvaraju prilikom pripreme u mlakoj vodi

Prema zvaničnim podacima, generalni uvoznik i distributer „Milupinih“ proizvoda je kompanija „Kibid“ iz Zemuna. U toj firmi kažu da svaki proizvod ima atest o zdravstvenoj ispravnosti.

Svaka serija proizvoda koju uvozimo dobija atest Ministarstva zdravlja o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Kako se crv našao u hrani ne možemo da kažemo, ali je veoma bitno gdje se i kako čuva proizvod kada izađe iz našeg magacina – kaže Dragana Đurić, portparol firme „Kibid“.

Ona je istakla da su kontrole svih proizvoda koje ta kompanija uvozi vrlo rigorozne upravo zbog toga jer su u pitanju namirnice za bebe, tako da im je bezbjednost proizvoda prioritet.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: