Objavljeno: 04.12.2016 u 16:15 | Vijesti | Komentara:

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA, POGINULO NAJMANJE 9-oro djece: Na licu mjesta Hitna pomoć, policija…

Prema prvim informacijama, najmanje 11 ljudi, od kojih devetero djece uzrasta od 14 do 14 godina, poginuli su u stravičnom sudaru koji se desio u Rusiji, u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu, navela je press služba lokalne policije.

tragedija-9-djece

Nesreća se dogodila na 926-kilometarskom autoputu između Tjumena i Hanti-Mansijska, kada je došlo do kontakta autobusa u kojem su većinom bila djeca, dva automobila i kamiona.

Mnogo je i povrijeđenih, koji su prevezeni u najbližu bolnicu.

U autobusu je bilo 29-oro djece, a vraćali su se sa jednog sportskog takmičenja.

Istraga o uzrocima nesreće je započela, a zasad se zna da niti vozač autobusa, niti vozač kamiona, nisu bili pod uticajem alkohola. Pretpostavlja se da je vozač autobusa izgubio kontrolu zbog neprilagođenog načina vožnje uslovima na cesti. Istraga je pokrenuta i zbog navodno nepropisne procedure pevoza djece.

Na licu mjesta scena je zaista bila užasna. Pristigla su vozila Saniteta i policije. Na mjesto događaja su došli najviši lokalni službenici, uključujući šefa policije. Za roditelje, koji su stigli na mjesto nesreće obezbjeđen je hotelski smještaj.

Vlada je angažovala sve službe kako bi se barem donekle ublažile posljedice ove tragedije.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: