Objavljeno: 18.01.2018 u 22:13 | Vijesti | Komentara:

Nevjerojatna tragedija: U 7 godina ostali bez troje djece, svi su umrli od iste bolesti

Obitelj Underwood treći put u sedam godina proživljava najgore trenutke nakon što im je umrlo i treće dijete uslijed komplikacija zbog problema sa srcem.

bez-troje-djece

Sin Maggie i Roberta, Carrick Prentice-Underwood (19) preminuo je u četvrtak ujutro, četiri godine nakon smrti sestre Charlotte (16) i sedam godina nakon brata Craiga (17).

sin-1

Charlotte je preminula od tzv. sindroma iznenadne aritmije, dok je brat umro, a da obitelj nije znala uzrok. Zato su odlučili proći genetska testiranja. Pokazalo se da je i četvero od još petero djece rođeno s Ehler-Danlosovim sindromom, stanjem u kojemu su tkiva pretjerano rastezljiva i krhka.

kcerka

Underwoodovi su stoga živote posvetili tome da osiguraju da u svim školama i na drugim javnim mjestima, širom Velike Britanije, postoji defibrilator koji bi spašavao ljude s problemima sa srcem.

sin-2

“Slomljeni smo, izgubljeni, ljuti. Ipak, samo dva dana nakon što je Carrick otišao odlučili smo nastaviti naš humanitarni rad i dalje prikupljati sredstva za defibrilatore i edukovati ljude o pružanju reanimacije u takvim slučajevima”, navodi se na njihovoj internet stranici “Charlotte&Craig Saving Hearts Foundation”.

U svojoj namjeri djelomično su i uspjeli pa sada svaka škola u gradiću Redditchu u Worcestershireu ima defibrilator.

Izvor: haber.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: