Objavljeno: 01.08.2017 u 11:50 | BiH, Vijesti | Komentara:

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ IZ BOSNE: Uvažili mu reklamaciju i poslali novi crijep poslije dvije decenije!

U Srpcu zabilježen nevjerovatan primjer poslovnog morala: Dragojevići poslali reklamaciju na biber crijep kupljen 1999. godine, a ‘Potisje’ iz Kanjiže je uvažilo zahtjev i poslalo šleper sa 11.700 komada crijepa.

Danko Dragojević u dvorištu pored kuće sa novim krovom

Danko Dragojević u dvorištu pored kuće sa novim krovom

Kada su 1999. godine braća Danko (45) i Dalibor (44) Dragojević iz Srpca, potpomognuti sredstvima oca Milorada koji je radio u Njemačkoj, sagradili prelijepu dupleks kuću u Srpcu, za krovni pokrivač koristili su biber crijep poznate srpske firme “Potisje” iz Kanjiže.

- Tačno 10.000 komada crijepa nabavili smo u Trgovinskom preduzeću “Centroprodukt” Srbac, ali smo se razočarali kada je poslije četiri-pet godina crijep počeo da dobija crnu boju, da se ljušti i puca, pa smo svake godine morali da mijenjamo i do 100 komada. Kada smo vidjeli da je to uzaludan posao, odlučili smo da u ovoj godini promijenimo sav crijep. Kada je za to čuo komšija Mišo Rakić, sugerisao nam je da probamo s reklamacijom, jer se na tu vrstu crijepa daje garancija na 32 godine – priča Danko, koji je zaposlen u lokalnoj pošti u Kobašu.

Kako nisu sačuvali račun za nabavku crijepa, obratili su se vlasniku “Centroprodukta” Draganu Bečiću, koji je uspjeo da papire pronađe u arhivi i da uputi reklamaciju za crijep nabavljen prije tačno 18 godina.

- Da budem iskren, nisam vjerovao da će od toga biti nešto, ali je nadu podgrijao telefonski poziv predstavnika firme iz Kanjiže Zorana Bajića. On je najavio da u maju dolazi u RS i izrazio želju da nas posjeti, da se lično uvjeri u loš kvalitet crijepa i da to snimi kamerom. Tako je i bilo – govori nam Danko.

Poslije nekoliko dana, pričaju Dragojevići, Bajić se ponovo javio i rekao da je firma usvojila njihovu reklamaciju.

- Početkom juna bio sam kod kuće kada je u dvorište stigao šleper sa 11.700 crijepova sa obrazloženjem da višak od 1.700 komada prodamo i platimo radnike koji će ga zamijeniti – kaže Dalibor.

VRIJEDNOST – 5.000 EURA

Prema Dankovim riječima, sa bratom se dogovorio o tome da o firmi “Potisje” iz Kanjiže i Zoranu Bajiću javno progovore, jer je riječ o poštenom poslovnom i moralnom činu, u kome je uvažen kupac iz druge države, što je danas prava rijetkost. Inače, u pitanju je roba čija vrijednost prelazi 5.000 eura.

Izvor: novosti.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: