Objavljeno: 28.03.2017 u 11:12 | Regija, Vijesti | Komentara:

NENAD KRENUO DA KRSTI DJECU: Pop mu tražio 10.000 dinara, a kod drugog je tek uslijedio ŠOK!

Nenad je htio da na prvi rođendan krsti blizance, ali ga je dočekalo jedno veoma neprijatno iznenađenje!

Foto: Srbija Danas

Foto: Srbija Danas

- Prije godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštenika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara – započeo je ispovest Nenad Đ. (47) iz mjesta Busije, kod Batajnice.

Srpska Pravoslavna Crkva navodi da ne postoji cjenovnik za vjerske usluge. Međutim, njega je sačekala malo drugačija situacija.

- Nisam znao da će mi sveštenik tražiti 10.000 dinara za krštenje. Htio sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je “tarifa”, pa da vidim gdje je najjeftinije jer sam stvarno htio da krstim svoju djecu – dodao je Nenad.

On je od prijatelja koji je nedavno krstio svoje dijete čuo da sveštenik u Staroj Pazovi ne naplaćuje krštenje.

- Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije htio da uzme novac. Pokazao mi je na ikonu i rekao da ostavim novac kao dobrovoljni prilog ako želim i to je to – ispričao je Nenad.

Nenad je prošle nedelje krstio svoju djecu, ali, kako kaže, za njegovog parohijskog sveštenika su vrata njegove kuće zatvorena do daljnjeg.

- Izgleda da danas treba da imaš pare da bi bio vijernik. Ne želim da kritikujem sve sveštenike jer sam se uvjerio da ima izuzetaka, ali cijela ova stvar sa tarifama je prevršila svaku mjeru – zaključio je on.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: