Objavljeno: 22.01.2017 u 11:52 | Regija, Vijesti | Komentara:

NAMAMLJEN: Beograđanina dvije djevojke pozvale na masažu, a ONDA JE DOŠLO DO DRAMATIČNOG PREOKRETA…

Stevan L. (38) uhapšen je zbog sumnje da je od 30-godišnjeg Beograđanina pokušao da iznudi 3.000 eura i to ucjenjujući ga navodnim saznanjem da ‘tuče prostitutke’.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Agonije žrtve iznuđivača počela je krajem decembra, kada je od jedne djevojke dobio sms poruku sa ponudom da dođe na masažu. Kako se kasnije ispostavilo, djevojka koja je poslala poruke je prijateljica sada uhapšenog Stevana L.

Žrtva je sa djevojkom razmijenila još nekoliko poruka, a zatim je na njen poziv došao u stan, za koji mu je ona dala adresu. Kada je ušao unutra, fizički ga je napao Stevan L., koji ga je, po prethodonom dogovoru sa djevojkom, čekao da dođe.

Stevan je žrtvu napao uz riječi da zna da on tuče prostitutke i da ga je prepoznao kao nasilnika. Ucjenjujući ga da će njegovoj porodici pokazati sms poruke i otkriti njegovu “nasilničku prirodu”, Stevan je od žrtve zatražio novac.

“Plati, inače ću sve ispričati tvojoj ženi”, bile su riječi ucjenjivača, saznajemo od izvora iz istrage.

Ucjenjeni Beograđanin je u prvi mah pristao na sve zahtjeve ucjenjivača. Dva puta mu je donijeo novac – jednom 225.000 dinara, a drugi put 2.000 eura.

Međutim, ucjenjivač nije imao namjeru da prestane da traži novac i “apetit” mu je bio sve veći.

- Kada ga je pozvao treći put, Stevan je od žrtve tražio 3.000 eura. To je “prelilo čašu” i žrtva je došla u policiju i prijavila slučaj. U dogovoru sa inspektorima, pripremio je 3.000 eura obilježenih novčanica, a zatim otišao na sastanak sa ucjenjivačem – kaže za “Blic” izvor upoznat sa istragom.

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Sastanak je bio dogovoren u jednom restoranu u tržnom centru na Novom Beogradu.

- Žrtva i ucjenjivač su sjeli za sto, a onda je uslijedila predaja koverte u kojoj je bio novac. U tom momentu su reagovali inspektori beogradske policije koji su cijelu situaciju posmatrali sa strane. Stevan je uhapšen i protiv njega je podnijeta krivična prijava za iznudu – kaže naš sagovornik.

Stevan L. je poslije hapšenja priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo, gdje je saslušan.

- Osumnjičeni se branio ćutanjem, a poslije saslušanja mu je određen pritvor od 30 dana – kažu u tužilaštvu.

Policija i tužilaštvo u nastavku istrage će ispitati i kakva je uloga djevojke, koja je poslala poruku žrtvi, kao i njene prijateljice koja je takođe imala aktivnu ulogu u namamljivanju žrtve u stan.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: