Objavljeno: 17.02.2017 u 18:50 | Vijesti | Komentara:

MONSTRUM: Otac izbio oko svojoj bebi!

Milomir Stanković (22) iz Beograda tresnuo je, u utorak u kući ženinih roditelja u selu Pambukovica kod Uba, svoju tek rođenu kćerku Milicu o pod, nakon čega je bebi ispalo oko! Svađu su započele prije zbog dima u sobi gdje se gaji beba. Bijesan zbog porodičnih nesuglasica Milomir je prvo nokautirao taštu, a zatim bacio dijete na pod.

bebi-izbio

Djevojčici staroj 15 dana od siline udarca naprsla je lobanja, jedno oko joj je djelimično iskočilo, ima krvarenje u mozgu i teška oštećenja, a doživljava i napade slične epileptičnim.

Sve se odigralo 14. februara kada je Milomir slavio “babine” sa svojim i ženinim roditeljima. Tokom večere došlo je do koškanja između njegove majke Dragane i tašte Zorice.

- Meni je prija govorila da bebica ne može ovdje da živi i da ima loše uslove, kao i da će se ugušiti od dima koji izlazi iz peći. Ja sam je nekako smirila i onda smo večerali. Međutim, ona je nakon toga počela da mi vrijeđa kćerku, pa je i Milomir pobijesnio: “Meni i Slavici (22) je kraj. Nećemo više živjeti zajedno. Ja ću uzeti bebu”, urlao je on – opisuje Slavičina majka Zorica Vasić kroz suze.

Ona kaže da je njena kćerka pristala na raskid, pa je pokušavala da smiri Milomira govoreći mu da je nemoguće da odvede tako malu bebu i da mu socijalno neće dozvoliti.

- Moja kćerka mu je rekla: “Dobro, Mile, ti na svoju stranu, ja na svoju, ali dijete ne ide nigdje”. Tada sam se i ja uključila i govorila mu da beba ostaje sa nama, pa je ustao i nokautirao me. Odmah zatim njegov otac Kale ga je izveo napolje i tamo ga išamarao. Kada se Milomir vratio unutra, iščupao je bebicu iz ruku baba Ćube i bacio je na pod, gdje su pločice. Moja kćerka je vidjevši to pala u nesvijest, pa nisam znala kome prije da pomažem. Uzela sam Milicu u ruke i govorila joj: “Bebice, bebice, Milice, sine”, ali ništa nije reagovala. Tada se i Slavica osvijestila i uzela je pa je beba udahnula – jedva izgovara Zorica.

Milomirovi roditelji odvezli su Slavicu, bebu i njenu majku u Ub u Dom zdravlja, a otac djeteta je pobjegao kod tetke. Zorica objašnjava da je nakon monstruoznog čina bio mrtav hladan.

- Ništa se nije potresao, samo je izašao napolje i pobjegao kod tetke. Moja kćerka Milica zvala je policiju koja nas je saslušala dok su zbrinjavali bebu i ja sam im tamo rekla da ju je moj zet tresnuo o pod i da nije nesrećan slučaj. Njega su ubrzo našli i uhapsili, međutim, on je u policiji rekao da mu je beba ispala – opisuje Slavičina majka.

Cijela porodica je u šoku i kućom se prolamaju samo jauci. Oni se boje da dijete neće preživjeti.

- Došao sam iz Beča da vidim unuku, a umjesto krštenja, spremaću joj sahranu. Jaoj, da mi je samo tu on, pa ja bih mu lično presudio. Da je udario moju kćerku ili bilo koga odraslog, pa ajd, nego sićušno dijete koje ništa nije skrivilo. Pokušao je da je ubije – priča Živan Vasić, Zoričin muž, kroz suze. On kaže da je njegova prija kriva za sve svađe i dodaje da je njegov zet živio u njegovoj kući godinu dana sa njegovom kćerkom i da mu ništa nije falilo.

- Gledao sam ga kao sina i izdržavao sam ga. Moju kćerku nije ni oženio. Upoznali su se na Fejsbuku prije godinu dana i svi smo se lijepo slagali i nikada nije bio nasilan – opisao je on.

Milomiru Stankoviću određen je pritvor od 30 dana.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: