Objavljeno: 05.07.2017 u 21:18 | BiH, Vijesti | Komentara:

MISTERIOZNO OTKRIĆE KOD PRNJAVORA: Pronašli rupe pune ‘zlatnog’ pijeska!

Misteriozne rupe sa kubicima izbačenog pijeska u Velikoj Ilovi, iznad Prnjavora, izazvale su nedoumice, ali i rasplamsale maštu ovdašnjih mještana. Istovremeno sa ovim otkrićem vaskrsle su i priče o navodnom postojanju dragocjenih metala i ruda na ovim prostorima, ali i poruka-upozorenja!

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Šest metara duboke rupe, prečnika oko pola metra, “ukazale” su se u šumi Bukvik braće Vujinović.

- U potrazi za gljivama sa bratom Nedeljkom i suprugama, nabasali smo na ovaj nesvakidašnji prizor u našoj šumi – priča Luka Vujinović. – Pet rupa bile su jedna uz drugu na razdaljini od svega nekoliko metara, dok je šesta rupa udaljena četrdesetak metara.

U prvi mah pomislili su da je to djelo ljudskih ruku, a onda da su svoje šape tu umiješali jazavac, lisica ili neka druga životinja.

- Međutim, teško da bi bilo koja životinja desetine kubika pijeska mogla tek tako da izbaci iz zemlje. A čovjek bi to mogao tek uz pomoć neke specijalne mašine, pošto se rupe od otvora protežu više od pet metara, a potom se pod uglom spuštaju u zemlju, do nepoznate dubine – kažu Velibor Vili i Slavko, braća Vujinović, koji su poput mnogih ne samo mještana došli da se uvjere u do sada čudo neviđeno u Bukviku.

Zagovornici teze da je riječ o nekoj podzemnoj reakciji prirode oslanjaju se na činjenicu da pri nastajanju misterioznih rupa uopšte nisu uočene ljudske stope ni životinjske šape.

- Ne zemlja, nego nekakav čudan, gotovo nepoznat pijesak je izbačen iz utrobe zemlje. Pomalo zlatkaste boje. Naravno da se nismo “popalili” nekim tvrdnjama da je u našoj šumi otkrivena zlatna žila, ili neka vrijedna ruda, ali ćemo pijesak poslati na stručnu analizu – odlučni su Vujinovići.

PORUKA UPOZORENjA

Zbog odsustva ljudskih i životinjskih tragova oko rupa, vrlo je moguće da je riječ o svojevrsnoj poruci prirode iz dubine zemlje. Sa obližnjeg izvorišta Povelič pitkom vodom se snabdijevaju hiljade žitelja šest seoskih mjesnih zajednica i grad Prnjavor, pa je, možda, ovo poruka upozorenja da su otkriveni novi izvori ili, ne dao Bog, da voda presušuje – kaže za “Novosti” Slavko Slavuj, jedan od četvorice braće Vujinovića, u prethodnom mandatu potpredsjednik SO Prnjavor.

Izvor: novosti.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: