Objavljeno: 20.04.2017 u 11:08 | Regija, Vijesti | Komentara:

LUKA (20) JE PRONAŠAO 6.000 EURA I 24.000 DINARA: Vratio je novac vlasniku, ali zbog onoga nakon toga ispao je još veći kralj

Mladenovčanin Luka Stanković prije nekoliko dana je u bliyini opštine Mladenovac, kod autobuskog stajališta našao novčanik u kome je bilo 6.000 eura i 24.000 dinara. Kako kaže, ni na sekund mu nije palo na pamet da uzme to za sebe, već je bez razmišljanja otišao u mladenovački SUP i prijavio šta se desilo.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Luka je u tom trenutku bio sa drugarima, Nikolom Janićijevićem i Nemanjom Živanovićem, koji su takođe podržali druga da novac smjesta treba da vrati onome ko ga je izgubio.

Policija je brzo pronašla nesrećnog čovjeka koji je izgubio novac, zahvaljujući ličnoj karti koja je bila u novčaniku. Čovjek koji je izgubio novac je isti pozajmio, kako bi sredio hladnjaču koju je pravio kod kuće.

Luki je čovjek ponudio nagradu, a onda je ovaj momak ispao potpuni car – nije hteo da uzme novac!

Njegov potez oduševio je sve, i mnogi su ostali bez teksta kada su shvatili koliko dobrih li poštenih ljudi ima – to je u današnje vreme prava retkost.

Luka ima 20 godina i živi u Mladenovcu. Radi kao automehaničar, i za Telegraf je ispričao slijed ovih događaja:

– Bio sam sa dva drugara kada sam pronašao novac. Bukvalno je “ležao” na putu. To je nešto neopisivo, nijednog trenutka mi nije proslo kroz glavu da zadržim novac, jer nikad se ne zna da li je taj isti pozajmio, prodao nešto, možda čak ponijeo kući i pazar iz firme. Odmah sam želio sve da vratim. Čovjek je bio presrećan, i nije mogao da vjeruje šta mu se desilo na svu muku koja ga je zadesila. Postali smo super prijatelji i moj obraz je ostao čist – ispričao je ovaj skromni, divni mladić čiji primjer bi svi trebalo da slijede.

Bravo, Luka, Srbija ima na koga da bude ponosna!

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: