Objavljeno: 10.10.2016 u 22:04 | Regija, Vijesti | Komentara:

LOZNICA: Rodbina razlupala bolnicu zbog smrti djeteta!

Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od sepse poslije preloma ruke, u bijesu su razlupali Odjeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici. Pomoćnik direktora lozničke Opte bolnice, zadužen za hirurški sektro dr Zoran Kovačević za Alo.rs! kaže da ne može sa sigurnošću da potvrdi da je to djelo razjarene rodbine:

dijete

- Tačno je da je u subotu uveče, oko 21 sat, neko razbio staklo na ulaznim vratima na službi hirurgije, sa dva kamena. Policija je izvršila uviđaj i o svemu postoji službena zabilješka, a u toku je pregled snimka video nadzora. Mislimo da to nije povezano sa nesrećnim slučajem i smrću dječaka, ali o tome nemamo zvaničnu potvrdu – kazao je pomoćnik direktora bolnice.

On je dodao da je u toku vanredni unutrašnji stručni nadzor nad radom službi i odjeljenja u ovoj ustanovi i potvrdio da ljekar kojeg roditelji preminulog dječaka okrivljuju za nestreću ne radi i da će narednih nedjelju dana odsustvovati sa posla.

- Opšta bolnica je preduzela sve mjere u smislu izvođenja vanrednog unutrašnjeg stručnog nadzora nad radom naših službi i odjeljenja i taj nadzor je u toku. Najiskusniji specijalisti bolnice će proći kroz svu dokumentaciju i uzeti izjave od svih zaposlenih koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta, zdravstveni inspektor iz Šapca je takođe obavio svoj posao u toku dana i očekujemo od resornog ministarstva da ka nama uputi komisiju, odnosno odredi vanredni spoljašnji stručni nadzor, koji se u ovakvim situacijama po pravilima radi – rekao je dr Kovačević.

On je naglasio da prije završetka analize konkretnog slučaja nije u stanju da kaže ništa drugo i da na ono što je već u medijima objavljeno nema ništa da doda.

Njihova burna reakcija uslijedila je zbog propusta ljekara u liječenju dječaka koji se prošlog vikenda povrijedio.

Povodom smrti Radenka Nikodinovića, dječaka iz Kozjaka kod Loznice, oglasila se loznička Opšta bolnica.

Bolnica je danas uputila saučešće porodici.

– Tragedija je neopisiva i neizmjeriva. Dijete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komlikacija upućeno u Institut za majku i dijete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor, a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaviještena – navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Tragedija kakva nije skoro zabilježena u lozničkom kraju dogodila se šest dana poslije preloma ruke koji je dječak Radenko zadobio u nedjelju 2. oktobra tokom igre.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gdje mu je na odjeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips. Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dječak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Tek u srijedu, kada je bilo očigledno da se dječak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odjeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dijete u Beogradu.

Borba ljekara da Radenku spasu najprije ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dječak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja djeteta koje je u kraju bilo poznato po svojoj izuzetnoj spretnosti, vedrini i dobroti. Porodica Nikodinović, kojoj već dva dana rodbina i prijatelji dalaze da izjave saučešće, očekuje rezultate obdukcije, a sahranu dječaka planiraju za utorak.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: