Objavljeno: 22.08.2016 u 14:16 | Vijesti | Komentara:

IZDATO UPOZORENJE: Žuti meteoalarm za OVE gradove, čuvajte se nevremena!

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH) izdao je žuti meteoalarm za područje Tuzle, Livna i Mostara zbog potencijalno opasnog vremena, odnosno grmljavine.

upozorenje-vrijeme

Tokom noći i jutra veći dio BiH zahvatilo je olujno nevrijeme koje je u nekim područjima izazvalo i materijalnu štetu, posebno na području Unsko-sanskog kantona gdje su u Cazinu jaka kiša i grad oštetili stambene objekte i automobile.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a poslije podne postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i Hercegovini. Tokom dana, povremene kiše bit će u istočnim i ponegdje u centralnim djelovima, a očekivana količina padavina u tim područjima kretat će se od 10 do 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara po metru kvadratnom.

upozorenje-vrijeme-2

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu od 25 do 29 stepeni.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: