Objavljeno: 25.10.2017 u 7:38 | Vijesti | Komentara:

HAOS NA GRANICI: Vozio je majku (70) za Njemačku, čim su došli na granicu carinik je rekao starici da izađe iz kola i SKINE GAĆE, POZVAO JE I POJAČANJE!

Danas su u ranim jutarnjim satima na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina carinici spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio “mercedes” nhemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin, piše “Telegraf”.

euri

Oni su carinicima rekli kako nemaju ništa za prijaviti, ali tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena su dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura.

Vozač je izjavio kako nije znao da njegovi saputnici imaju toliku sumu neprijavljenih deviza. Majci i sinu je vraćeno dozvoljenih 10.000 eura, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: