Objavljeno: 06.07.2017 u 11:05 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Festival otkazali radi silovanja: Napali najmanje 27 djevojaka

Najmlađa žrtva ima 15 godina. Nju su zlostavljali usred publike. Također, zločini su počinjeni iako je na festivalu bio prisutan i veliki broj policajaca. Organizatori su se zbog toga odlučili na drastične mjere.

Foto: TT NEWS AGENCY

Foto: TT NEWS AGENCY

Bråvalla Festival, najveći i najpopularniji glazbeni festival u Švedskoj je za narednu godinu otkazan i to zbog silovanja. Festival je ove godine trajao od 28. lipnja do 1. srpnja. Prema izvješćima medija silovane su četiri žene, a 23 su podnijele prijavu zbog seksualnog uznemiravanja. Najmlađa žrtva ima 15 godina. Nju su zlostavljali usred publike.

Također, zločini su počinjeni iako je na festivalu bio prisutan i veliki broj policajaca. Organizatori su se zbog toga odlučili na drastične mjere.

- Nije da se mi s problemom ne možemo nositi ili da je to problem festivala, to je jednostavno naša odluka – rekla je Kajsa Apelqvist, glasnogovornica festivala.

Policija kaže kako su počinitelji pojedinci, a ne grupe. Svake godine na festivalu se okupi oko 50.000 ljudi, piše OE24.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: