Objavljeno: 03.12.2016 u 23:32 | Vijesti | Komentara:

Evo kad napokon dolazi veliki snijeg u naše krajeve – prema meteorolozima!

Zima još nije “pokazala zube”, ali… Kada je riječ o kratkoročnoj meteo prognozi za Balkan, danas se očekuju slabe padavine uglavnom na sjeveru Crne Gore, Albanije, jugoistoku, jugu, i jugozapadnom i centralnom dijelu Srbije, gdje bi moglo biti slabog snijega.

snijeg

Kako navode na popularnoj stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, trenutni meteo modeli pokazuju i dalje relativno veliku mogućnost dolaska zahlađenja oko sredine i druge polovine dvanaestog mjeseca.

- Posebno je zanimljiva slika ECMWF enseble, gdje se od 19. do 25.12. gotovo cijeli kontinent očekuje u hladnijem vremenu od prosjeka. To uključuje i naše krajeve. Ako modeli ostaju ustrajni na ovim simulacijama, eto nama mogućnosti da nas možda i pahulje posjete pred kraj kalendarske godine…

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: