Objavljeno: 23.09.2016 u 13:25 | BiH, Featured, Vijesti | Komentara:

ENIS BEŠLAGIĆ: Kakav rat, ne možeš biti konj dva puta! Nemamo za kifle, odakle nam za rat?

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle da dobiju rat, prvo moraju da čuvaju svoju gu*icu jer građani lako mogu da se okrenu protiv njih“, rekao je glumac Enis Bešlagić komentarišući aktuelnu situaciju u BiH.

enis

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regionu iluzionarne stvari i da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

“Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Šta će ti još nešto kad i odavde narod odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu“, iskren je Bešlagić.

On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

“Smiješno je razmišljati o ratu ovde. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regiona koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Dejtonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili“, priča on.

Bešlagić je podsjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju da preuzmu odgovornost, jer ne možes biti `konj` dva puta“, kazao je BiH glumac i dodao da BiH ne može da se gradi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH i da je razočaravajuća cijela situacija.

Izvor: hayat.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: