Objavljeno: 10.08.2017 u 7:36 | Vijesti | Komentara:

DRAMA NA SRPSKOJ GRANICI: Rekao je da on i sin nemaju šta prijaviti, a onda je CARINIK OTVORIO DJEČIJI JASTUK (FOTO)

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaustavili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih eura, a koji su bili skriveni u dječijem jastuku.

jastuk

Ovaj pokušaj krijumčara zabilježen je u jutarnjim satima, kada je na prelaz pristigao automobil marke “mercedes”, njemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Njemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza, piše “Telegraf”.

Međutim, carinici su izrazili sumnju, te su odlučili da provjere sadržaj automobila. Tada su na vozačevom sjedištu ugledali previše napunjen dječiji jastuk.

U njemu su pronašli 80.000 eura u apoenima od po 500 eura.

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evura, a kako nisu posjedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 eura privremeno je zadržan, do okončanja prekršajnog postupka.

Želimo da vas podsjetimo da su Turci prošle godine pokušali prebaciti ZLATO, SREBRO, BIŽUTERIJU i to je Turčin pokušao da prokrijumčari 22 kilograma nakita!

Carinici su na istom graničnom prelazu Gradina spriječili pokuššaj krijumčarenja preko 20 kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižuterije u Srbiju.
Pomenuti nakit pokuššao da prokrijumčari jedan državljanin Turske, koji je automobilom marke „”reno senik”, njemačkih registarskih oznaka putovao iz Turske u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina.

Gotovo dvadeset i dva kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižžuterije, spakovao je u torbe koje sakrio u gepek vozila, međutim carinicima to nije promaklo, jer su vrlo detaljno pregledali automobil i tako otkrili pregrššt prstenja, narukvica, ogrlica i minđuša.

Među pronađenim nakitom najviše je bilo bižuterije i to 21 kilogram, zatim srebra 19,2 kilograma, devet kilograma nakita sa poludragim kamenjem, dva kilograma starog nakita nalik srebru, 1.005 grama zlata, 1,7 kilograma metalnih burmi, 0,690 kilograma poludragog kamenja, 129 ručnih satova i 130 kaišševa za satove, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Izvor: www.tanjug.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: