Objavljeno: 19.01.2017 u 12:40 | Regija, Vijesti | Komentara:

DOŠLI U TRGOVAČKI LANAC PO KROMPIR, ZGROZILI SE KAD SU VIDJELI ŠTO SU ZAPRAVO KUPILI: ‘Izgleda lijepo, ma milina, a onda otkriješ da to nije krompir!’

Nekoliko Đakovčana nemalo se iznenadilo kada su u trgovačkom centru Lidl kupili pakiranje krompira težine deset kilograma, s oznakom ‘Okusi zavičaja’ u kojemu su osim krompira našli – kamen, piše Glas Slavonije.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Zanimljivo je da je kamen vrlo sličan krompiru, gotovo jednake konfiguracije, a da nije riječ o povrću otkrijete tek kad ga krenete pripremati za jelo, odnosno kad ga operete. Jedan od njih je i Nenad Bunoza koji je kamen i izvagao.

- Ovo se dogodilo već nekoliko puta, tj. da u pakiranju krompira kod pripreme i pranja otkrijete kako neki baš i nisu jestivi, imaju lijepu težinu od gotovo 220 grama, zaobljeni, ma milina, ali problem je što otkriješ da je to umjesto krompira – kamen. Tako krompir iste veličine teži približno 110 grama, a ovaj “krompir” dvostruko. Budući da se to događa učestalo ne vjerujem da je slučajno, jer u mom zavičaju ipak ima više zemlje nego kamenja – kaže Bunoza.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Što o svemu kažu u Lidlu Hrvatska, odnosno kako je moguće da se u mrežici krumpira nađe kamen te što kupci mogu učiniti dogodi li im se ponovno ovakva situacija, Glas Slavonije je doznao u tom trgovačkom lancu.

- U pakiranju tako velikih količina proizvoda, konkretno u ovom slučaju krompira, može doći do pogreške. Naime, u usipnom košu iz kojeg roba dolazi na inspekcijsku traku nalazi se tona krompira te je moguće da se potkrao i kamen koji jako nalikuje na krompir te ga je bilo teško uočiti i izolirati. Mi kao Lidl Hrvatska, razgovarali smo s našim dobavljačem, Bios d.o.o. iz Varaždina, čiji je spomenuti krompir, te smo zatražili još strožu, detaljniju i opširniju kontrolu kvalitete prilikom pakiranja, a sve kako bi naši kupci uvijek dobili najkvalitetnije i najsvježije proizvode – poručuju iz Lidla Hrvatska.

Izvor: glas-slavonije.hr/jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: