Objavljeno: 30.05.2013 u 11:11 | Regija, Vijesti | Komentara:

Domaćica pronašla komad zlata u želucu pijetla

Domaćica iz sela Kuštilj, u vojvođanskoj opštini Vršac, prilikom tranžiranja zaklanog pijetla pronašla je u njegovom želucu komad zlata dužine 1,5 centimetara i širine 8 milimetara. 

horoz-zlatoNesvakidašnji događaj desio se u kući kuštiljskog domaćina Aleksandra Malete, koji je u temelje nove kuće htio da položi glavu pijetla, što prema starom vjeovanju u tom selu donosi sreću porodici.

Aleksandrova supruga Aurika nije mogla da dođe sebi od iznenađenja kada je, pripremajući čorbu od pijetla za majstore koji prave kuću, u njegovom želucu otkrila veći komad zlata, prenose lokalni mediji.

U istoriji Kuštilja nije zabilježeno nešto slično, a seljani pretpostavljaju da je pijetao, kljucajući po dvorištu, progutao i komad zlatnog nakita.

Vijest je munjevito obišla selo i taj kraj, a majstori i komšije kažu da su uvjereni da je kuća porodice Aleksandra Malete već u temelju postala “zlatna”.

Izvor: bh-index.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: