Objavljeno: 29.01.2017 u 20:45 | Vijesti | Komentara:

Dječak UMRO sat vremena nakon kupanja… OPREZ, svi roditelji moraju znati OVO!

Desetogodišnjak Johnny, sin Cassandre Jackson, se vratio umoran sa bazena i otišao je leći. Majka nije ni sumnjala da nešto nije bilo uredu s njim, a kasnije ga je otišla provjeriti.

djecak-umro

Zaprepastila se kada je vidjela da njen sin teško diše i da mu ide pjena na usta. Zvali su hitnu, ali već je bilo kasno, njenom sinu se desilo takozvano sekundarno utapanje, stanje koje se može desiti zbog gutanja bazenske vode.

Ovo stanje se može pojaviti u roku od 72 sata. Gutanje bazenske vode može dovesti do nadražaja i oticanja u plućima, a to oticanje smanjuje dovod kisika u krvotok. Treba reagovati na simptome jer njihovo ignorisanje može dovesti do smrti.

Simptomi:

-Osjećaj pretjeranog umora nakon kupanja

-Kratkoća daha nakon kupanja

-Radražljivost i promjene raspoloženja bez ikakvog razloga

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: