Objavljeno: 02.12.2017 u 10:43 | Vijesti | Komentara:

DA SE SMRZNEMO: Od danas slijede ledeni dani!

Za dane vikenda će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, dok se u Hercegovini očekuje kiša. Jutarnje temperature će biti u minusu, a najviše dnevne od 6 do 9 stepeni. U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša, a očekuje se i formiranje snježnog pokrivača visine do 5 centimetara.

snijeg-hladno

Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 2°C. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka će biti od 3 do 6°C, a najviša dnevna između 6 i 9°C, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, a na jugu zemlje kiša. Prognozira se visina novog snježnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, na planinama do 15 centimetara.

Do kraja dana će doći do prestanka padavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C.

U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini će prije podne doći do razvedravanja. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -2°C, na jugu zemlje od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

Izvor: www.klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: