Objavljeno: 21.06.2017 u 8:24 | Regija, Vijesti | Komentara:

Carinik je zamolio vozača BMW-a da mu pokaže prtljag: Unutra je bilo previše higijenskih uložaka i znao je da je nanjušio plijen godine

Na graničnom prijelazu Preševo carinici su zaplijenili 130.000 neprijavljenih eura koje su pokušali da prokrijumčare holandski državljani turskog porijekla krijući ih, između ostalog, i u higijenskim ulošcima.

bmw-granica

Supružnici su prilikom susreta s carinicima rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga, ali detaljnim pregledom automobila BMW utvrđeno je da se u prtljagu krije velika količina neprijavljenih deviza.

Dio novca, od ukupno 150.000 eura, pronađen je u najmanjoj, donjoj pregradi jedne od torbi, a ostatak je bio sakriven u pakovanjima higijenskih uložaka, kojima je bila napunjena ta ista torba.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, a suma od 130.000 eura je oduzeta odlukom Prekršajnog suda u Preševu, koji je supružnicima izrekao i novčanu kaznu.

Izvor:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: