Objavljeno: 23.06.2015 u 10:42 | Bizarno, Regija, Vijesti | Komentara:

Carinici na granici zaustavili automobil Bugarina, pa se šokirali kada su vidjeli šta je prevozio

Carinici na graničnom prijelazu Srbija-Bugarska ”Vrška Čuka” umalo nisu doživjeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sjedila u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju sa – mrtvom babom! Sin pokojnice samo se udario u čelo jer mu plan nije uspjeo.

granica-carinici

-Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prelazu se lagano približavao najmoderniji, skupocjen crni džip bugarske registracije. Poslije smo zaključili da je vjerovatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sjedi na zadnjem sjedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Prema priči očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku kući u mjestu blizu Vidina, oko 40 kilomatara udaljenom od granice. Žena je bila stara, rođena 1937. godine, i oboljela.

-Njen sin je znao da ne smije pokojnika da prevozi prego granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namjene.

Da bi izbjegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedio jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovjek je rješio da prevari carinike – kažu nadležni.

Međutim, srpski carinici, poučeni znanjem i iskustvom, odmah su primjetili da nešto nije u redu.

-Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najprije posumnjali da švercuje neku vrijednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovjek švercuje mrtvu majku – saznajemo nezvanično.

Tako, kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude.
Starica je sjedila, a domišljati sin ju je vezao pojasom.

Dr stanislav Tadić, direktor Zaječarskog zdravstvenog centra, nam je ispričao:

-Pregled tijela je uradio naš ljekar mrtvozorac i zaključio da je smrt nastupila prirodnim putem u blizini Paraćina. Obdukcija nije naložena. Sin je obratio njihovom konzulatu i našoj opštini da bi dobio potrebne papire, i uz izdatu umrlicu angažovao nadležnu firmu za prevoz pokojnika – kaže dr Tadić.

Kako saznajemo, Bugarin se prije nego da stigne na ”Vršku Čuku” zaustavio u Zaječar koji je od graničnog prelaza udaljen dvanaestak kilometara. Tu se osvježio i pokojnu majku namjestio u ”prirodan sjedeći položaj” vezavši je pojasem.

Ali, plan mu nije uspio…

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: