Objavljeno: 23.09.2016 u 9:09 | BiH, Regija, Vijesti | Komentara:

BOSANKA ZAČEPILA USTA SVIMA: Od*ebite vi koji ste 90ih sakrili svoju djecu, ovaj put sve vam *ebem!

Književnica i blogerka Martina Mlinarević Sopta, napisala je tekst koji je posvetila svakom ratnom huškaču i poslala im jasnu poruku: Od*ebite, nećemo rat!

martina-mlinarevic-sopta-foto-fb

“Kad te sinoćnji naslovi na portalima slude, naježe, dovedu do nesnosne mučnine u stomaku i insomnije. Kad svakodnevna ružnoća stvarnosti ove zemlje pređe kritičnu tačku, kao izmoreni riječni nasip, gdje gađenje naspram životarenja u ovom haosu po prvi put prelazi u nelagodnu i tešku neizvjesnost, nalik nečemu što smo mislili da se nikad više u našim životima neće ponoviti.

Kad najbitnije stvari izjavljuju licemjerni miševi, pozivajući da ne eskalira sranje, miševi koji sranje kuvaju svaki novi dan jer ih samo sranje održava na površini, miševi koji su ono sranje devedesetih gledali iz sigurnih utočišta, dobro zaštićenih vlastitih gu*ica, dok su ljudi krvarili da bi danas oni mogli bezočno da seru. I po životu, i po ljudima. Koji su devedesetih sakrili i sebe i svoju djecu, pa danas u rat huškaju iste budale što su onomad ostali i bez djece, i bez uma, i bez udova.

A mirom dobili ovaj jad što ga ponekad i državom zovemo. Mirom dobili korupciju, nepotizam, siromaštvo, lopovluk, i prosjačenje. Pa sve vam *ebem, ovaj put zadužite svojoj familiji oružje i pošaljite ih da brane vaše bolesne ideje.

Dovedite svoje klince sa prestižnih svjetskih koledža i skinite ih iz fotelja odbora državnih firmi, u ruke im poturite kalašnjikove pa neka ginu za budalaštine koje sanjate.

Od*ebite od mog oca koji je tek dočekao penziju ispucalih ruku i pohabane duše jer nikad ništa nije dobio u životu osim svojim žuljevima, dok ste vi švercovali u ime tzv. nacionalnih interesa i svojih džepova.

Od*ebite od svih drugih roditelja što rastežu život od prvog do prvog da im djeca ne osjete tegobu postojanja pod vašom kontrolom, dok vaša djeca u napucanim bolidima vozikaju napućene starlete.

Od*ebite od omladine koja masovno upisuje medicinsku školu samo da bi mogli da peru i masiraju švapske starce, ostavljajući svoje babe i djedove sa suzama u očima, dok vaše babe, tašte, stričevi, ujaci, ujne i drugi, postaju na papirima vlasnici najluksuznijih zdanja jer ni vaši imovinski kartoni ne mogu da podnesu toliko kriminala. Neće ići, majmuni. Malo više pameti ovaj put, lako povodljivi narode. Neka naš jedini patriotizam bude ovaj krov iznad svačije glave.

Naš individualni mikrosvijet kao jedino bojno polje koje treba da se brani. Neka porodica bude jedina domovina i zastava na koju se kunemo. Jedini rat onaj u kome se borimo za što više poljubaca naše djece. I jedina eskalacija nereda neka se desi na krevetu sa voljenom osobom.

A oni neka ginu. Možda ovaj drugi put stvarno budu imali više sreće”.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: