Objavljeno: 28.03.2017 u 22:00 | Vijesti | Komentara:

BOSANAC U DIJASPORI ZATEKAO ŽENU SA CRNCEM: Ono što je uslijedilo šokiralo je sve!

Suprugu je tog dana dočekao na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra

suprugu-sa-crncem

Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj državi Ohio na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 09.12. prošle godine u gradiću Massillon (SAD).

Dragan ju je ubio s 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz njegove garaže, ispucao rafal u Željku pa se poslije kajao, ali to nije uticalo na sud, koji mu je uskratio i pravo traženja pomilovanja, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici, na doživotnu kaznu dodano mu je još 14 godina zatvora.

Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je tvrdio kako nije imao namjeru ubiti je. Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o crncu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu tog dana dočekao je na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo, pa unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Inače, Dragan je s familjom iz BiH izbjegao u Srbiju, gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke, koje sada imaju devet odnosno 13 godina.

Prošlog ljeta su se rastali, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Samo dvije sedmice prije planiranog zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom, a Željkini poznanici, koji su svjedočili o zlostavljanju, ispričali su kako se, iako ustrašena, vratila na posao iz financijskih razloga. Nedugo prije smrti, poslala je poruku novom ljubavniku, u kojoj je napisala da misli da je bivši suprug želi ubiti.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: