Objavljeno: 05.11.2013 u 13:13 | BiH | Komentara:

Učenici Područne škole Ribnica u humanitarnoj akciji

vozuca-skola-ema-smajlovic

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Vozuća”, Područna škola u Ribnici odlučni su pomoći šestogodišnjoj Emi Smajlović u borbi za život.

Djevojčici Emi, učenici prvog razreda dijagnosticiran je tumor na potiljku, a za liječenje u Njemačkoj potrebno joj je 11.500 eura, što njeni roditelji sami ne mogu osigurati.

Učenici Osnovne škole “Vozuća” iz Ribnice izložili su zanimljive rukotvorine na regionalnoj cesti između Zavidovića i Olova. Djelom njihovih ruku, žele spasiti jedan mladi život.

“Ovo je apel za pomoć našoj drugarici Emi Smajlović. Ona je bolesna, ima tumor na potiljku, a liječenje u Njemačkoj je potrebno oko 11.500 eura pa joj mi ovim putem pomažemo”, rekla je učenica OŠ “Vozuća” Ena Mujagić.

“Ovaj sajam je pokrenulo vijeće učenika ove škole s nastavnicom Adisom Spahić. Mi smo sakupljali učeničke radove koji su ručno napravljeni i sada ih prodajemo po malim cijenama kako bismo sakupili dovoljno novca”, kazao je učenik Valentin Pendić.

Emi je u junu ove godine na klinici u Tuzli dijagnosticiran tumor na potiljku. Roditelji su pozitivan odgovor za liječenje dobili iz Njemačke, međutim, otac rudar i nezaposlena majka sami ne mogu osigurati dovoljno novca za liječenje kćerke.

“Učenica je prvačić naše škole i ovo je prvi put da su se učenici u ovolikom broju i na ovaj način odazvali akciji. Pravili su ručne radove da bi pokazali humanost i nadamo se da ćemo pomoći učenici u njenom liječenju, te da će izdržati sve to”, izjavila je nastavnica i koordinator aktivnosti Vijeća učenika Adisa Spahić.

Svi koje žele pomoći maloj Emi, mogu to učiniti uplatom na žiro-račun kod Sber banke:

Nijaz Smajlović (otac Eme Smajlović)

SBERBANK BH dd Poslovnica Banovići

A/C 140 409 500000 95 06

Ili na broj mobitela 062/255-958

Izvor: Federalna.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: