Objavljeno: 07.02.2014 u 10:59 | Protesti | Komentara:

Tuzlanski demonstranti nisu opljačkali tržni centar Omega

Iz tržnog centra “Omega” demantovali su informacije da su demonstranti tokom protesta u Tuzli opljačkali njihovu poslovnicu.

tuzla-omegaTokom jučerašnjih protesta u Tuzli, u kojima je povrijeđeno više od 130 osoba, službenici MUP-a TK su za medije izjavili kako su demonstranti, koje su nazvali huliganima, počeli masovno pljačkati radnje i tržne centre u Tuzli.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić dao je izjavu za Fenu u kojoj je kazao kako to “više nisu protesti, to su masovne pljačke”. Pojasnio je da, nakon što su neki od demonstranata počeli masovno pljačkati trgovinske radnje i objekte, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona poduzeli su sve zakonom predviđene mjere u cilju uspostavljanja normalizacije stanja te sprječavanja izvršenja krivičnih djela.

Također, novinarka Fene dobila je potvrdu da je opljačkan tržni centar “Omega” što su uposlenici negirali.

“Željeli bismo demantovati informacije o pljačkanju TC Omega Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra”, navedeno je na zvaničnoj stranici tržnog centra.

Zbog protesta koji su najavljeni i za danas u 13 sati, tržni centar će, iz sigurnosnih razloga, raditi do 11 sati. Zatvorene su i škole, te fakulteti.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: