Objavljeno: 22.10.2013 u 22:04 | BiH | Komentara:

LIJEPA I OBRAZOVANA: Ova djevojka mjesec dana stoji na trgu i ćuti!

Na izvrnutoj kutiji nepomično stoji preko dana, ne progovara i gleda u jednu tačku. Gledaju je i sugrađani i ništa im nije jasno.

jelena-prijedor-stoji

Ovo je Jelena Topić, Prijedorčanka koja se, prije nepun mjesec dana ukipila na glavnom gradskom trgu. Na izvrnutoj kutiji nepomično stoji preko dana, ne progovara i gleda u jednu tačku. Gledaju je i sugrađani  i ništa im nije jasno.

Djevojka, koja  je završila jedan fakultet, a na drugom treba da diplomira, ostaće najveća gradska misterija.

Barem dok ne progovori.

jelena-topic-prijedor-foto-fejsbuk

Jedni objašnjavaju da protestvuje zbog nezaposlenosti, jer je završila dva fakuleta, a drugi ocjenjuju da je riječ  o snimanju dramskog rada. Kako god, ona je na postolju na kojem svakodnevno stoji do sada napisala: “Pričala ili ćutala, niko me ne čuje”, “Jadna ne bila”, “Izolacija”, “Isključena”, a na Fejsbuku se zapitala da li da se učlani u partiju… Mirko Šević, slikar i vajar iz Prijedora, istakao je da sve što Topićeva radi pripada savremenoj umetnosti, teško razumljivoj prosječnom čovjeku.

- Njena poruka ćutnjom još je jača u vremenu kada posvuda vlada galama – rekao je Šević.

Podsjećamo, Topićeva je nedavno biciklom prešla 1.000 kilometara dug poklonički put do manastira Ostrog i nazad, uprkos vremenskim i zdravstvenim neprilikama.

jelena-prijedor-facebook-status

Izvor: Kurir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: