Objavljeno: 20.10.2013 u 21:25 | BiH | Komentara:

FOTO: 10.000 ljudi na posljednjem ispraćaju poginulih navijača BiH

Preko 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine došlo je  na dženazu navijačima nogometne reprezentacije BiH, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH, javlja portal Bišćani.net.

Posljednji ispraćaj

Među prisutnima su bili Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Hamdija Lipovača, premijer Unsko – sanskog kantona, Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.

Zajednička dženaza je održana na stadionu Nogometnog kluba Mladost u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva “Mladost”.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, te ukopa Pehlića i Kasumovića u Velikoj Kladuši, krenulo se na ukop Mahmića u Bosanskoj Krupi.

Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizovala je i besplatan prijevoz građanima iz brojnih gradova Unsko-sanskog kantona (USK).

Građani su dolazili iz svih krajiških gradova: Cazina, Bihaća, Bosanske Krupe i Jezerskog, kao i iz Bužima, Mahmić Sela i Bosanske Otoke.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Kantonu.

Trojica navijača Bosne i Hercegovine poginuli su u saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave, pri povratku sa utakmice u Litvaniji gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Izvor: Reprezentacija.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: