Objavljeno: 18.07.2017 u 8:12 | Featured, Vijesti | Komentara:

Alarmantno upozorenje kruži Facebookom| Čuvajte se rumunskih kriminalaca, dijele opasne ove privjeske

Posljednjih dana društvenim mrežama, a najviše Facebookom, kruži alarmantno upozorenje u kojem se građanima Bosne i Hercegovine skreće pažnja na pojavu rumunjskih kriminalaca koji vrebaju na benzinskim pumpama.

privjesak

U ovom upozorenju se naglašava da besplatno dijele privjeske za ključeve u kojima, navodno, ima čip na kojima kriminalni tipovi prate građane i koriste priliku da provable u kuće ili stanove kada u njima nema nikoga:

- Upozorenje za sve! Ovih dana na mnogim mjestima-benzinskim pumpama ili na parkiralištima, dijele se besplatno privjesci za ključeve i mali kič nakit za vaš auto… Te stvari ne uzimajte!!! U tome je ugrođen čip… Kriminalni tipovi vas prate sa benzinskih pumpi sve do kuće i na taj način prate kada ste kod kuće i kada niste… Kada ste odsutni, koriste priliku da provale u vaš stan-kuću! Radi se o rumunjskim kriminalcima koji su izmislili novi način za provale… Molim obavijestite svoje prijatelje… – navodi se u poruci koja kruži internetom.

privjesak-2

Nakon našeg saznanja da Facebookom kruži ovo upozorenje, kontaktirali smo dežurnog operativca MUP-a Kantona Sarajevo, u želji da nam nešto više kaže te da li su se građani Bosne i Hercegovine susreli s rumunskim kriminalcima.

- U protekla 24 sata nismo dobivali nikakve žalbe građana da su opljačkani i slično. No, to ne znači da ovo upozorenje treba zanemariti. Najbolje je da sutra kontaktirate portparola MUP- KS Irfana Nefića, koji bi vam mogao nešto više kazati da li je policija zaprimila ovo ili slično upozorenje – kazao je dežurni operativac MUP-a KS za Avaz.ba.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: